Hacke träning!

Tränade för hacke igår med min fina lilla stjärna! 
 
Hoppade ju mycket på böjt spår förra gången så denna gången var det mer hoppning på rakt spår, började med att trava över bommar utan stigbyglar som framridning, mycket volter, tempoväxlingar osv.
Började sedan hoppa tre små hinder som stod på ena långsidan med 2galoppsprång imellan, gäller verkligen att kunna sitta upp imellan!
På andra långsidan hoppade vi räcke 4 galoppsprång - oxer 4galoppsprång - räcke som man kunde hoppa ifrån båda hållen, gäller även här att kunna ha en bra galopp, att dom är framme för skänkeln så man bara kan sitta upp imellan och inte behöva jaga hästen för att den ska nå fram på de 4 galoppsprången.
Hade även en oxer ner mot ena kortsidan ut mot hörnet om ni fattar och ett räcke på andra sidan som stod lika dant liksom haha, gjorde sedan en liten bana av allting, med nån volt osv, höjde upp hindrena lite å de kändes riktigt bra! 
 
Han har ju en tendens till att gå lite bakom hand framförallt i galoppen vilket gör att han släpper bakbenen särskilt när man rider på små volter som dessa övningar, hade problem med det i början, men med lite jobb går ju allt och sista sprången va kanon bra! Galoppen är något vi behöver jobba mer med, han har ju väldigt långa bakben så det är jobbigt för honom när han verkligen måste sätta dom in under sig.
som hacke sa " Han har ju varit så fina hela tiden, vilket han fortfarande är men nu kan vi ta i ännu mer med hårdhandskarna" det fick mig mer motiverad till å  verkligen trimma på det här!
 
Jag är gaaaalet taggad till alla tävlingar!!! 
 

O M G

Bästa på länge!! Dör lite varje gång ja hör den ;)
 
 

sadel problem..

Tristan har satt väldigt mycket nya muskler nu på sista tiden ( bra nya muskler asså haha ) så sadeln är alldeles för vid och har börjat släppa bak vilket naturligtvis inte är optimalt, och dessutom sitter den julite tight fram också, Nettan tyckte ja skulle pröva med en mattes padd så ja gjorde de idag men då släppte den ju såklart fram istället  >.< Men Nettan skulle kolla efter en italiensk bra padd till mig men den va naturligtvis slut här i jönköping.. så tills vidare får jag rida i Hennes Butet sadel, gör mig inte så mycket dock hahaha men det är alltid lika surt när det är problem med sadeln.. dessutom går den inte stoppa om eller göra något med.. så det är antingen padd eller ny sadel som gäller! "/ 
 
Har en Equipe grand prix (som på bilden fast mörk brun) till honom nu, lööve ♥
 
 
kommer fram tills Nettan hittat en padd, rida i denna skönhet, finns ingen skönare sadel seriöst! ♥
Ännu mer lööve på den;)

Gaaalet

Har haft en helt awesome helg med fina vänner och super fina hästar! 
 
Va på gymmet i fredags kväll och drog direkt till partyy efter det, hade sjukt kul, mycket skratt, utslängd från bussen osv osv haha, mådde ju som man förtjänade på lördan, dressyr tränade iaf för Angelica med min fina T som var såååå jävla fin, har har ALDRIG varit så fin någon gång sen vi köpte honom!och nej jag skojjar inte, han har blivit en helt annan häst ♥ till och med så att vi slutade lektionen tidigare liksom ;o aldrig hänt innan haha så jag är med än nöjd med den träningen! stjärnan ♥
Red även Bettyen stund i ridhuset, dock endast skritt och trav än sålänge, men imitten av veckan får hon börja galoppera igen :) Va även på bio med mina fina flickor "Ego" sjuukt bra film, alla mååste se den;) 
 
Idag skrittade och joggade ut på T, han skötte sig ganska bra.. Red Betty i ridhuset tsm med Nettan och Kajsa, dom skötte sig båda två som tur va, inte världens bästa å rida på två hästar som håller på å sättas igång när de åker ner snö från taket haha. 
 
 
Betty i fredas :)) fina lilla stjärnan ♥
 
 

sjukling

Vaknade upp imorse å trodde ja skulle dö typ, ont överallt..
Stannade hemma i sängen hela dagen och nu efter några alvedon mår jag mycket bättre :)
T hoppades i ridhuset idag, han va riktigt tråkig å dum den första halvtimmen typ, hoppade på det vanliga bettet å de gör jag aldrig om -.-' sjuukt stark å sprang åt alla håll å kanter typ, nejmen ah.
Hoppade en linje på ena långsidan med 21,5m, där hoppade han riktigt riktigt fint! 
Hade även en serie/tre kombination i mitten, började först med att ha en travbom till ett kryss - ett galoppsprång till en oxer med vattenmatta - ett galoppsprång till ett räcke.
Och Min kära häst tyckte vattenmattan va sjuukt läskig första gången >.< TÖNT! 
Men sen gick det fin fint, höjde upp hindrena lite i slutet och jääklar va fint han hoppar, gäller bara att få honom avslappand liksom :) 
 
Imorgon ska ja till skolan!! i hope..x( slutar iaf halv 2 och då är det direkt upp till stallet som gäller tror jag, T ska ut i skogen och Betty ska skrittas å travas lite i ridhuset! 
Och sen är det gymmet!!! ååh längtar efter träning, måååste komma igång igen. 
Gick hem ifrån stallet igår (kanske därför jag blev sjuk) men fasen va skönt det är ibland ;) 
 
 
Söta lilla jullan igår ♥ bebishästen

tattoos..

Det är mycket man vill göra när man fyller 18 ;)
Band annat en/flera fina å inspirerande tattueringar
 
 
Min inplanerade tattuering ska göras på revbenen, som på bilden typ, fast med annat text och endast en rad om ni fattar!! längtar haha 

why did i let you go..

Jag måste verkligen ta tag i mitt liv.. 
Känner mig typ tjock som en köttbulle så nu jävlar ska de tränas och dras ner på maten. 
kan jag inte åka in till gymmet så får de bli en springtur istället + styrka, så enkelt är det! 
 
T gick ett markarbetspass i ridhuset igår, hoppade ett litet kryss ett par gånger och travade över lite bommar, idag är det en uteritt barbacka som gäller :) hej träningsverk imon?! 
 
Har sjukt ont i halsen fortfarande och kunde seriöst inte prata igårkväll men det börjar bli lite bättre så ja ska ge mig ut på en springtur senare ikväll! Har även Historia och Samhälls uppgifter som ja ska göra klart >.<
 
Hade bra sålänge! 
 

Gammalt men sånt man aldrig glömmer..

 
 
Equality line horse show i värmland 2010 med bästa gänget ♥♥♥
 
 
Tingsryd sommaren 2010 med bästa gänget ♥
 
 
Första tävlingen med Frida 2010 (erica som hoppar dock) ♥
 
 
JAG har åkt skidor en gång.. ni ser ju hur de gick!!
 
Det finns mycket roligt på facebook asså! ;D 
 

it's hard to let you move on..

Har haft en kanon bra dag idag för omväxlingsskull hehe även att hals och huvud tar död på mig.. fryser gör jag också "/ 
 
Hade trav på fm idag iaf, jag och hanna körde den galne Bat Boy haha, han är rolig han ;)
Men fysatan va kallt det va å dessutom höll ja på å åka ur den där jäkla vagnen ikurvorna!! tur att Hanna fanns till hands iaf ♥ :D 
En riktig chill dag i skolan skulle jag vilja uttrycka det!
 
T  fick sig ett trimpass i ridhuset, och han skötte sig förvånansvärt bra även att det var en stor jäkla skogsmaskin en liten bit utanför ridhuset som hördes ganska väl. Skrittade fram ganska länge och försökte få honom så avslappnad som möjligt innan jag började trava, arbetade lite över små cavalettisar, mycket volter i galoppen och framförallt övergångar, har blivit lite slarvig med det tyvärr :S inte bra inte bra! 
Idag får han en stor guldstjärna! 
 
Imorgon är deten lååång skoldag som gäller och T ska hoppas lite är tanken :) 
 
Nu ska ja knarka lite alvedon å sova.. gonatt!!♥
 
 
 

Pics

I'm so afraid to fall..

Det är då alltid nånting med mig hahah nejmen det är sjukt mycket som pågår i mitt liv just nu både inom hästlivet å utanför eller ah ni fattar..
Får såån ångest över allt :S Men nångång måste ja ta tag i det, lite jobbigt å inte veta hur framtiden kommer att se ut men det får väl tiden utvisa i guess ^^ 
 
Back to reality.. igår skrittade jag ut på en galen Betty en sväng och T longerades! kvällen tillbringades på coffee house med fina vänner ♥
Idag skrittades T ut tillsammans med Nettan å Betty, såå mysigt med snö ju :D 
Håller nog på å bli sjuk också, huvudet sprängs å halsen dödar mig typ... har verkligen inte tid med det också!
 
 
 
Jag hade mer än gärna åkt utomlands bara för att få tänka på annat.. ♥
 

Tröttis!

Man är riktigt jäkla trött när man SOMNAR framför VAMPIRE DIARES..
Så nu säger jag helt enkelt gonatt utan att änns ha sätt färdigt hela avsnittet :'( 
 
 
Förjävlagrymtsnyggiansomerhalder ♥♥♥♥
 
 
 
 
 

Onsdag!

Har faktigst inte vart i skolan idag då vi endast skulle göra nån utvärdering.. hehe
 
Sov till typ 11 iaf, så sjukt skönt! 
Åkte upp till stallet runt tre nån gång, red ut på tre hästar!
Betty skrittas just nu 15-20min/dag så vi myste lite snön, underbara häst asså ♥
Tina skrittades och joggades också ut en sväng barbacka, va alldeles för länge sen jag red barbacka och vad kan vara mer mysigt änå rida ut i snön på kvällen?! ♥
Tristan skrittades oh joggades också ut barbacka (Observera barbacka), men det gick fin fint, lite hopp å skutt fram å tillbaka på vägarna ibland men han är ju så knäpp så man kan inte göra mer än å skratta å rida vidare haha ;) sjukt mysig kväll iaf! Var hemma runt halv 7 och har sedan dess iprincip bara kollat på gamla avsnitt av grey's anatomy x) och lite plugg också >.< 
 
Imorgon är de skola som gäller, och T ska trimmas i ridhuset :) 
 
 
Sommar hade vart ganska gött nu ändå!

Hacke Träning!

Igår vare alltså hacke träning med båda hästarna som gällde:)

Tina var först ut, började med lite uppvärmning över tre bommar på böjt spår med 5m imellan varje, travade och galopperade utan stigbyglar över dom ett par gånger när dom låg på backen, la sedan upp dom som små hinder och höjde de i mitten lite mer än dom andra, tina va jätte duktig men vi hade lite problem med höger varvet i början :) Började sedan hoppa två hinder som va på diagonalen,ett räcke och en oxer och även en linje på långsidan med 21m alltså 5galoppsprång.
Hon är ganska svår då hon gärna springer iväg de två sista galoppsprången, och sjukt studsig när man hoppar i höger varv, linjen var en katastrof i början när vi hoppade från höger hahaha.
Hade en liten fight med henne dessutom, men jääklar va fin hon blev efter det, hon väntade verkligen in hindrena ända fram, blev inte alls studsig och hoppade riktigt fina språng sista rundan!! såå roligt när man ser resultat ♥
 
Tristan skötte sig exemplariskt och tyckte nog som jag att det var riktigt kul att få komma igång igen, han blir alltid så fin å rida när det är hacke träning haha
övade mycket på å få med bogarna genom svängarna och hålla en jämn rytm och samma galopp ända fram till hindret, han är ganska bra på å slänga sig iväg ett galoppsprång innan, men det fixade vi lätt idag med lite hjälp, han hoppade sjukligt fint idag, absolut inga stora språng utan mest för att få in rytmen och få dom att hoppa på styrka :) han va riktigt fin iaf!! ♥
 
jag va helt slut efter kan man säga haha
 
 

I came to win

Känner att det har blivit lite deprimerande inlägg nu de senaste, men det är så jag känner och har det just nu.. Men lite uppdatering på hästfrontern ska ni få! 
T vilade både onsdag och torsdag (hade btw en underbar kväll/natt/morgon hos älskade Hanna i torsdags ♥) 
Longerade honom igår då jag inte ville riskera mitt liv å rida på honom, och tur var väl det för herre jävlar va han bockade, haha, han ser så sjukt rolig ut när han gör sina glädjeskutt! 
Idag trimmade jag en stundpå honom i ridhuset, han vägrade gå förbi den "läskiga" kortsidan och stod på bakbenen (som vanligt tyvärr), det va ganska många hästar i ridhuset samtidigt så jag valde att vara på andra halvan av ridhuset istället å sålänge han slipper vara där nere så är han sjukt fin å rida på stundtals och stundtals så tjurar han ihop (jäkla sto typ) >.< 
 
Imorgon är det dressyrträning för angelica som gäller iaf, går ju alltid bättre när man har någon som står på backen! Hoppas han sköter sig ^^ 
Skulle även behöva hoppa lite med Tina men vi får se! 
Hacke träningarna börjar igen på Tisdag, då är det både Tina och Tristan som ska få hoppla lite :)
Ska bli kul å skönt att få komma igång igen!
 
 
 
Finns så himla mycket fina/bra citat
 
I veckan ska jag även börja hoppa Honey (hästen jag ska tävla lite i vår), ska bli kul å komma igång med henne igen :) 
Btw så är Honey ett sto på ca.160cm e: quite easy som gått 90cm än sålänge, en speciell dam med mycket humör och huvud men riktigt fin och hoppar med god kapacitet när man får pli på henne ;) 
Ska bli väldigt roligt och intressant att träna å tävla denna hästen!
 
Tristans första tävling för året blir förhoppningsvis på JFK V.6 och då kör vi på 1.15 och 1.20cm är tanken :)
Längtar som en liten jude typ haha

i don't want to lose you..

i don't want to hold you if you want to go
and i'm not gonna make you feel love if you don't
i would rather learn what it feels like to burn than feel nothing at all..
 
i thought i saw an angel..
and i wanted the truth but sometimes the truth hurts to much.
 
I just want to save me from my self and say everything will be allright.
please save me tonight.
this song should be our song..
 
 
 

Todaay!!

Gick endast i skolan fram till 1 idag ^^ Ridning på förmiddan och idrott efter lunch!
Idrott är seriöst det roligaste ämnet (förutom ridning å rb då såklart), men man har alltid lika roligt varje gång!
 
T vilar idag.. Han gick ett hårt pass i ridhuset igår, dock hade vi en fight igen, är såå trött på det, är inte så säker på att jag köpte en valack längre?! 
 
Ikväll är det gymmet som gäller iaf! Stenhårtpass
 

Imorgon åker jag med bästa Hanna hem till eksjö å leker lite, spenderar även natten där så dålig uppdatering väntar! ♥
 

Ha en bra kväll! de ska iaf ja ha ;) 
 
 
Har inte i min hårddisk i datorn just nu så ja har tyvärr inga bra bilder!

I can hear youre heartbeat..

It hurts more than you could ever imagine...
 
 

Ron Pope ♥

 
 
Det kommer upp många känslor när man lyssnar på den här vill ja lova... ♥

just be honest to me baby.. ♥

Känns som att jorden går under nu typ.. eller iaf jag.
Vill inte ta upp vad som har hänt men jag orkar verkligen ingenting, mår så jävla dåligt över allt.. 
varför ska allting vara så svårt för vissa människor, hur tänker folk liksom?!
usch.. vill bara ruttna i jorden just nu, iaf tills allt det här är över. 
Det är tydligen jävligt svårt att vara ärlig.. helvetesjävlakukfan (ursäkta språket) men jag orkar verkligen inte. 
 
Jag är så jäkla lycklig att jag har så fina vänner som alltid ställer upp för mig, jag älskar er ♥ 
 
 
Var verkligen tvungen att få skriva av mig lite, det blir nog bra snart men just nu så känns allt bara meningslöst. ♥
 
 

I tried.. i really did!

Jahaa.. sista dagen på jullovet dåå! Har egentligen en jäkla massa grejer jag skulle behöva plugga till, men vart hittar man motivationen till de liksom?! Har två matte prov som ska göras å två engelska böcker som ska läsas, å har jag gjort de? NEJ!!
 
Hästarna har vart kanon fina idag iaf, Trimmade Tina i ridhuset, väldigt stel å jobbig i höger sidan men hon släpper väldigt snabbt efter lite galopp, hon blev riktigt trevlig i slutet iaf! :)
Skrittade ut på T en sväng på asfaltsvägen, han skötte sig för en gångs skull ganska så bra.
 
Avslutar mitt lov med att åka in till gymmet med bästa vän!! är sjukt taggad haha :D 
 
 
True shit! ♥

without you i'm nothing..

Somnade vid 3 inatt så jag har typ sovit bort hela dagen idag känns de som, vaknade vid 11 åkte till stallet, Trimmade T i ridhuset, hemma vid halv 3, kollade film, åkte ner till Farmor och nu tänker jag soooova!! 
 
Sista dagen på lovet idag dessutom.. fml typ, hade klarat mig bra utan skolan haha inte helt fel å träffa alla underbara vänner igen dock ♥ 
 
Imorgon är det två hästar som står på schemat iaf, Tina Och Tristan!! 
Tina ska gå ett ordentligt trimpass i ridhuset och T får nog ta det lite lugnare, han va super fin idag btw, hoppas det håller i dig lääänge nu ;) 
Även en sväng till Charlies och gymmet står på schemat!!
 
Gonatt gott folk!! 
 
 
 

fiin dag!

Tänk att så fina djur kan få en å känna sig så mycket bättre. ♥ 
 
 
Red ut en sväng på den här pärlan, pigg å glad dam så att säga men hon skötte sig exemplariskt! ♥
fina lilla stjärnan!
 
 
Hoppade lite med det här mongot, hade världens fight med honom i typ 30min innan han släppte å blev världens ängel, hoppade en linje på 24,5m, ganska små hinder och sen vare en oxer diagonalt som jag höjde lite på slutet en gång, han hoppade sjukt fint, första "riktiga" sprången på ett par veckor så jag är med än nöjd! ♥
 
Har iaf haft en grymt fin kväll med fina vänner, tacos, singstar, sköna skratt osv ♥ älskar er!
Imorgon är gymmet som gäller, känner mig som en köttbulle efter all mat hehe
Och ett trimpass i ridhuset på T. 
 
Hade gött kära vänner!

känn en doft av kärleken..

sometimes it´s okey to feel bad..why is life so hard?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5januari

Hade en supermysig kväll igår med bästa vän! Ni som inte har sätt filmen Ted SE DEN!! Så sjukt rolig

Är just nu påväg till hva för att vara stöd åt Elin??! Haha Nejmen ah..
Både T och Betty ska ridas idag, red ut på T med Emma igår så idag blir det hoppning och Betty ska få rastas i skogen :D

Ha det niiice!!

Jag kunde frågan egentligen hehe ;))

3januari2013

Vaknade upp hos bästa vän imorse, tog bussen till gymmet vid 10 och just nu ligger ja i sängen med Gossip Girl, ska snart bege mig upp till stallet för att trimma lite på T ♥ 
 
Imorgon är det träning som gäller igen, fast för att variera oss lite så ska vi till badhuset å simma lite :) 
Beach 2013 here we come!! 
Tristan ska hoppas lite också är tanken, och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda!
 
2013:
 
♦ Fyller 18!!!!
♦ Körkort!!!
♦ kvala till falsterbo
♦ Debutera 1.30cm 
♦ Utomlandsresa med vänner?! 
 
Detta året ska bli de bästa någonsin! ♥ 
 

2013

undrar hur många gånger man kommer skriva fel på året haha 
 
Jag firade in nya året med nya vänner, hade för det mesta en helt underbar kväll/natt, men man mådde ju som man förtjänade igår.. vill framför allt bara ha ett sjukt roligt år, men förväntningarna är höga. 
 
Dagen har mest spenderats i sängen, var i stallet en sväng, T fick en välförtjänt vila, mamma har ridit honom både nyår och igår. va å tränade med Elin på gymmet, sprang på bandet typ 4,5km, fick ut nästan all min agression hehe ;) 
 
Det är mycket som snurrar i huvudet just nu.. ♥
 
 
Ikväll är det bästa vännen som gäller, det behövs verkligen just nu. ♥
RSS 2.0