Hacke träning!

Tränade för hacke igår med min fina lilla stjärna! 
 
Hoppade ju mycket på böjt spår förra gången så denna gången var det mer hoppning på rakt spår, började med att trava över bommar utan stigbyglar som framridning, mycket volter, tempoväxlingar osv.
Började sedan hoppa tre små hinder som stod på ena långsidan med 2galoppsprång imellan, gäller verkligen att kunna sitta upp imellan!
På andra långsidan hoppade vi räcke 4 galoppsprång - oxer 4galoppsprång - räcke som man kunde hoppa ifrån båda hållen, gäller även här att kunna ha en bra galopp, att dom är framme för skänkeln så man bara kan sitta upp imellan och inte behöva jaga hästen för att den ska nå fram på de 4 galoppsprången.
Hade även en oxer ner mot ena kortsidan ut mot hörnet om ni fattar och ett räcke på andra sidan som stod lika dant liksom haha, gjorde sedan en liten bana av allting, med nån volt osv, höjde upp hindrena lite å de kändes riktigt bra! 
 
Han har ju en tendens till att gå lite bakom hand framförallt i galoppen vilket gör att han släpper bakbenen särskilt när man rider på små volter som dessa övningar, hade problem med det i början, men med lite jobb går ju allt och sista sprången va kanon bra! Galoppen är något vi behöver jobba mer med, han har ju väldigt långa bakben så det är jobbigt för honom när han verkligen måste sätta dom in under sig.
som hacke sa " Han har ju varit så fina hela tiden, vilket han fortfarande är men nu kan vi ta i ännu mer med hårdhandskarna" det fick mig mer motiverad till å  verkligen trimma på det här!
 
Jag är gaaaalet taggad till alla tävlingar!!! 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0