Charlies flyttrea!

 
Ridbyxa ifrån Euro-star, super sköna!
Pikeur mössa!
Kingsland tävlings regntäcke!
 
Schabrak, charlies egna!
Gummi tyglar.
 
Köpte även en whitaker jacka men har inte hunnit ta någon bild på den så det kommer =)
Är väldigt väldigt nöjd med alla inköpen, tack världens bästa pappa <3
 

28september2012

Åkte in till Charlies imorse, dom har sin stora flyttrea hela helgen så det gäller att vara där när det öppnar, och eftersom vi har studiedag idag så passade det ju fin fint! fick faktigst med mig ganska mycket ( dock står sakerna fortfarande kvar på charlies eftersom nettan är bäst å sa att vi kunde betala allt senare) seriöst ni skulle sätt köerna, helt sjukt haha! känns gött å känna allihopa då (a)
bilderna på sakerna får helt enkelt komma upp här sen ^^
Ska även hjälpa till å flytta hela charlies nästa helg, fre-sön,kommer bli sjukt nice!!
 
Men nu mina vänner är det dags å köra med min kära moppesnoppe upp till stallet för att rida och göra iordning min kära lilla häst till tävlingen imon :DD är sååååå taggad!
 
 
Min förra fina lilla ponny Frida.. gud va jag saknar henne.. <3

Vaggeryd!

lite kortfattat om hur det gick i vaggeryd för två veckor sedan!
 
1.10 två faser A:0+A:0 -  han va jätte fin både på framridningen och framhoppningen, men som dom flesta redan vet (iaf pappa) så har vi alltid problem med första klassen, jag vet inte varför men vi lyckas alltid på med oss en bom..Och så var det denna gången också, den var en ensam oxer lite ur sväng och vi kom lite snett på den så han rev med bak, men annars var rundan ganska bra, blev lite av å på sista linjerna men han va kanon fin!
 
1.20 A:0 - Fick inte riktigt lika bra språng på framhoppningen som till förra klassen, men han hoppar väldigt mycket bättrenär det börjar bli lite mer höjd på hindrena.
Allting stämde helt klockrent fram till hinder nr 7 där jag ville gå på 5galoppsprång för att spara lite tid, men det ville inte han så han tog ett halvt galoppsprång till = vi fick ett väldans felsprång :S men han lyfte på tassarnaoch fixade det fint, dock fick vi med oss räcket som kom efter istället, han hann inte få upp framtassarna ordentligt, annars var rundan helt okej :) Han höll även på å hoppa mig ur sadeln, assåå jävlar va min häst kan hoppa! helt sinnes sjukt, han har blivit sååå fin!! <3
 
 
 
 
 

Dagens ridpass!

Trisse fick som sagt gå ett lugnt jogging pass ( med inslag av lite galopp)  i ridhuset idag, han va lite spänd till en början, men efter ett par varv i trav kom han igång  och blev riktigt avslappnad å fin, höll en ganska låg form på honom idag, gjorde även lite bakdelsvändningar ( min stjärna visste inte riktigt hur man gjorde när han kom till oss) men nu är bakdelsvändningar tydligen lättare än framdelsvändningar, så kan det gå haha =)
 
Red även fram Tina lite åt hon som äger hästen för att hon skulle bli mjuk å få lite bättre framåtbjudning, rolig häst dedär, måste verkligen ta med någon som kan filma när jag rider båda hästarna nån dag :D alltid lika roligt!!
 
 
vi har köpt ny dator så jag har INGA bilder kvar på trisse :(( sadface...

27 september 2012

Gud va veckorna bara rinner iväg, tänk att det snart är jul lixom?! va hände där igentligen.. det hade gärna fått vara vår och sommar året runt!!
 
Har iaf inte haft alls mycket i skolan idag, började halv 10, två timmars matte, lunch och simma 1000m på idrotten, trodde jag skulle ha dåligare kondis än va jag faktigst har, känns sjukt gött när man knappt behöver anstränga sig, visst är det jobbigt menjag hade lätt orkat ett par sträckor till bara för att man kan lixom x) haha
men så ambitiös är det onödigt att vara!!
 
Tristan ska iaf joggas lite i ridhuset idag, har även insläpp och kväll i stallet ^^ mysigt ändå!
Imorgon blir det Charlies REEEEAAAA!! TAGGA?! haha
 
 
Världens bästa Bornyr får stå för bilden, tänk att det redan gått ett år sedan denna bilden togs..
Tänk att jag fick chansen å få ha denna hästen hemma, tyvärr så blev hon skadad under tiden men är nu bra igen vad jag har hört! tänk vad livet förändras fort.. 
 
 

Hacke träning 25/9

Kanske ska börja med å berätta att jag tränar för Hacke (emelie von essen) varannan tisdag, och igår tränade jag faktigst med två hästar. Tränade med Tina i första gruppen ( ska berätta mer om henne i ett annat inlägg) men det är ett mörkbrunt sto på 15år imp ifrån Holland som är ganska tjock :j haha
Men hon är super rolig att rida på, och är som en kanonkula i hoppningen, har tränat med henne en gång tidigare för hacke och då gick det ganska fort och hon kastade sig över hindrena i början.
Igår var hon mer avslappnad men gick lite bakom hand istället och var inte riktigt framme för skänkeln i svängarna ibland men hon va super duper fin och hon hoppar faktigst riktigt bra!! dock får hon lite "damp" ibland och studsar istället för att gå framåt. Det var iaf förbättring om man jämför med förra gången vilket alltid är kul å känna och få höra =)
 
Tränade med Tristan i gruppen efter (träningar hålls i i ridhuset vid vårat stall, så det är bara gå in i stallet å byta häst typ, sjukt gött), Asså ni fattar inte vilken stjärna till häst jag har fått tag på, han va sååå himla fin igår!
Allting satt verkligen helt perfekt, alla linjer, alla avstånd, bommarna på marken, både små å stora hinder, ja allt!
Började iaf lektionen med att rida på en båge med en bom på marken - 5galoppsprång till ett räcke - rida rakt fram - svänga till vänster/höger - bom på marken - 5galoppsprång till samma räcke igen. Han skötte sig exemplariskt, blev lite stark stundtals men nu kan jag ändå få kontroll på det och få en reaktion vilket är sjukt stor skillnad om man jämför från när vi fick hem honom =)
Vi gjorde alla övningar väldigt bra, och avslutade med en liten bana på runt 1.20-1.25 och han har verkligen fått en riktigt fin språngkurva på alla hinder, även på räckena, väldigt stora å luftiga :D mitt fina hjärta<3
Känns väldigt bra inför helgen, nationell 1.20 på lördan och 1.25 debut på söndan!! Nervös?? JAAA!
Hacke hjälper mig troligtvis på lördan med framhoppningen osv ( man kan ju hoppas att hon hinner på söndan också hehe) så nu känner jag mig lite "tryggare".
 
 
Gammal bild på Tina men såhär ser hon ut iaf ^^
 
 

Today!

Första seriösa inlägget här dåja!!
 
Idag har verkligen inte hänt mycket, började med skolan kl 9 fram till 11 och sen vare slut?! så värt haha^^
fixade lite med filmer ifrån vaggeryd som förövrigt snart kommer upp här.
Red ett dressyr pass på Tristan i ridhuset, gick till en början inte alls bra då han gärna hänger sig fast i högersidan, låg lite bommar ifrån hacke träningen igår (kommer ett inlägg om det senare också) så jag travade över dom ett par gånger och försökte hålla honom så rak och avslappnad som möjligt, gjorde massa öppnor och flyttade honom undan för båda skänklarna, och vips så släppte han igenom i höger sidan också, och hade stundtals en riktig härlig å fin galopp.
 
Nu sitter jag här i min ensamhet å kollar på One tree hill (som man absolut inte har sätt innan), måste verkligen tipsa er om att titta på denna underbara serie ända ifrån början =) helt amazing!!
 
 

Woop Woop!!

ojojoj, nu har jag äntligen tagit mig i kragen å skaffat blogg här istället =)
Hoppas alla som följt mig på jenniennyborg.devote.se fortsätter att följa mig här!!
Design åså kommer så småning om ^^
 
Här kommeren liten kort presentation om mig iaf:
 
Mitt namn är Jennie Nyborg, lever med min familj i  huskvarna/jönköping (eller kanske stallet?!), Går andra året på Tenhults naturbruksgymnasium inr. häst/företagande och trivs väldigt väldigt bra där.
Jag har en stor häst vid namn Tristan T, han är 1.63cm (enligt passet, men är troligtvis högre), f.2000 och är en import från Holland e. Landeur - voltaire (hoppstam ofc) Vi köpte honom i mars 2012 och vi har hittils placeringar upp t.om. 1.20cm men målet är att nå ännu högre höjder och få ännu mer rutin.
Han är en riktigt gentleman å stjärnan i mitt liv! <3
 
Jag har även ett liv utanför hästarna då jag umgås med mina fina vänner och familj, festar å bara har det allmänt roligt å mysigt!! =)
 
Kram på er*
 
Här har ni min fining!!
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0